Den 4. juni 2010 lagde jeg en engelsk artikel online for at se hvor meget trafik sådan en størrelse trækker. Det var for mig interessant at se fordi den for det første var skrevet på engelsk og for det andet omhandlede en højaktuel sag, nemlig den om Google og Kina. Nu er der gået 5 måneder og det er på tide at kigge lidt på hvordan det er gået. Artiklen var på 3613 ord eller det som fylder 14 sider i Word. 3613 ord er jo kun en dags arbejde for nogen, men dog en længere artikel i forhold til mange blog-posts.

Lad os få nogle tal!

Ind i Google Analytics og kigge på indhold/content, som viser at siden ialt er blevet set 112 gange, hvoraf de 63 gange har været som landingpage.

Lad os kigge lidt på hvilke søgninger den har trukket trafik på. Under “analyze” vælges “Entrance keywords” og man får nu en liste over hvilke søgeord præcis denne side har fået trafik på.

Overordnet kan man jo sige at søgeordene passer meget godt til det artiklen handler om, så Google gør jo deres arbejde godt. Man kan se på den gennemsnitlige tid på siden at de besøgende faktisk finder noget brugbart læsestof. Faktisk er den gennemsnitlige tid på denne side 92,17% højere end på sitet generelt, hvilket ikke er så positivt set i det lys at det bare er en test artikel. Kvaliteten af mine rigtige artikler må vist være for lav :)

Trafikken er kommet forholdsvis konstant, dog med et par peaks da sagen var helt aktuel og løbende udviklede sig.

Er 112 besøg så meget eller lidt? Det kommer selvfølgelig an på sitet og mit site er jo rimelig nyt og får derfor ikke så meget trafik, så derfor har jeg kigget lidt på hvor meget trafik mine andre artikler har fået i samme periode. Højdespringeren er min artikel om at købe billige HDMI kabler i Hong Kong, som retfærdigvis også har en noget bredere interesse end mine andre artikler.

Sjovt nok er billedet fuldstændigt det samme hvis man kigger på landingpages:

Afslutningsvis skal det måske lige nævnes at jeg intet har gjort for at promovere artiklen, såsom delicious eller andre steder hvor man kan promovere engelske artikler, men hvor danske artikler ikke er velkomne.