Googler efter et billigt hdmi kabel

Hvis man engang imellem ser DR2 programmet So Ein Ding så kan man se værten, Nikolaj Sonne, advare om at købe dyre HDMI-kabler til ens nye fladskærm, selvom ekspedienten prædiker om forgyldte stik og tre-dobbelt isolering. Det har altid været sådan at elektronik butikkerne har meget små avancer på hovedprodukterne og tjener pengene på tilbehøret. Men hvad gør man så hvis man ikke vil betale 249 for et kabel? Man går selvfølgelig på nettet!

Det man skal huske på er at et HDMI kabel overfører et digitalt signal (0 eller 1-taller), og et givent kabel kan ikke overføre et dårligt 1-tal, mens et andet kabel overfører et godt 1-tal. Enten kommer der et 1-tal igennem kablet eller også gør der ikke, eller sagt på dansk: Enten kommer der et perfekt digitalt billede på din fladskærm eller også får du sort skærm, der er ingen mellemvej. Derfor kan der i princippet ikke være forskel på et kabel til 59 kroner og et til 1399 kroner. Så man kan ligeså godt købe det billigste man kan finde. Se f.eks. denne artikel.

Det første “resultat” der dukker op er av-cables.dk som sælger HDMI kabler til 39 kroner. Det er jo straks en helt anden pris, så den klikker jeg på. Jeg skal bruge et HDMI kabel på cirka 2 meter, og deres billigste kabel i den længde koster 59 kroner + fragt. Av-cables.dk gør det helt rigtige, nemlig at vise fragten som en varelinje i indkøbskurven, så man tydeligt kan se hvad den specifikke ordre vil koste at få sendt. Med en estimeret fragtpris på 25 kroner giver det altså en totalomkostning på 84 kroner. Langt bedre end de 249 kroner, som mange elektronikbutikker forlanger for deres kabel. Men kan det blive endnu billigere?

Det kan være man skal prøve i udlandet. Nethandel har jo gjort verden meget lille og er der ikke noget med at de kan lave sådan nogle ting meget billigere i Østen? Jeg finder frem til siden www.dealextreme.com i Hong Kong og finder et kabel til 6,16 dollars inkl. forsendelse. Kan det passe at man kan sælge et kabel til under 35 kroner og sende det halvvejs rundt om kloden uden at opkræve kunden noget for fragten? Det virker næsten for godt til at være sandt, så jeg hopper lige ind forbi Trustpilot og ser hvad der bliver skrevet om virksomheden. Der er lidt blandede erfaringer, men dog flest positive. Det er desuden muligt at betale via PayPal og hvis der er noget ebay har lært os, så er det da at PayPal er lig sikre betalinger, så jeg prøver at bestille.

Efter 9 dage uden at høre noget som helst, lander der en mail som fortæller at pakken er afsendt. Måske er lang ekspeditionstid nøglen til de billige produkter? Nå, men efter yderligere 11 dages ventetid (på trods af luftpost) landede pakken med mit nye HDMI kabel i min postkasse.


Pakken blev ikke taget i tolden, men der er vist også nogle regler med en marginal beløb på 80 kroner hvor man ikke skal betale noget. HDMI kablet er nu taget i brug og leverer perfekte digitale HD billeder til min fladskærm. Så mere behøver det altså ikke at koste, hvis man udnytter internettets muligheder for at handle på tværs af landegrænser og kontinenter, og ikke lige står og skal bruge kablet dagen efter. Den totale leveringstid fra ordren blev lagt i butikken, til det nye HDMI kabel lå i min postkasse, endte med at være 20 dage.