Opdatering 2017: Der er ikke længere nogen værdi i at tilmelde sig linkkataloger, så derfor har jeg fjernet listen. Hvis du vil arbejde med linkbuilding der giver værdi kan jeg anbefale denne guide som er skrevet af min dygtige kollega Emil Lykkeskov.

I løbet af den sidste tid er der blevet skrevet meget om den store udrydning og devaluering af de mange danske linkkataloger og hvordan man skulle håndtere dem i 2011. I den forbindelse skrev Per Allerup en artikel om hvordan man undgår at spilde sin tid når man linkbuilder med linkkataloger. Med den fremgangsmåde som Per foreslår kiggede jeg de 144 danske linkkataloger igennem som jeg kunne finde, for at se hvor slemt det stod til og hvilke der stadig kunne bruges, når der skal linkbuildes.

Jeg tog simpelthen samtlige linkkataloger, kørte en site:domæne.dk og skrev ned hvor mange sider der var indekseret. Hvis et domæne havde over 100 sider indekseret noterede jeg også PageRank for domænet. Det kan dog være svært at sige hvor mange (eller hvor få) sider et domæne skal have indekseret for at det er ramt, da de kan være opbygget på flere forskellige måder, men listen giver i hvert fald et klart billede af hvilke kataloger der er ramt, hvis man kigger i bunden af listen, så dem behøver man nok ikke bruge tid på.

Ud af de 144 kataloger jeg har tjekket har 72 (helt tilfældigt 50%) af dem mere end 100 sider indekseret. Hvis man derefter fjerner alle dem med en PageRank på 0, så er der 48 tilbage som man kan koncentrere sig om. Listen herunder er derfor ikke sorteret efter PageRank, men efter antal indekserede sider, så hvis du starter oppefra og arbejder dig ned gennem listen, så er du rimelig sikker på ikke at spilde din tid.