I hvert fald så nært som det kan komme når jeg sidder i Århus og Matt sidder i San Francisco :)

Matt’s Grab Bag

Matt Cutts har jo den her “service” hvor man kan stille Google-relaterede spørgsmål til ham som han så svarer ganske kort på. I december skrev han på sin blog at de skulle bruge nogle flere spørgsmål til en ny omgang videoer. Jeg besluttede at jeg ville prøve at stille et spørgsmål til ham og se om man kunne slippe igennem nåleøjet.

Når man snakker om de bots/spiders som Google bruger til at crawle nettet igennem, kan man godt komme til at sidde og tænke lidt over hvordan de egentlig fungerer. Man snakker jo meget om nofollow links som deres bots ikke skal følge, men hvad så med dofollow links? Betyder de så at botten følger det link hvor det end fører hen og crawler den side den rammer, for derefter at finde det næste dofollow link og se hvor det fører hen. Google ville i så fald være nødt til at sende en masse bots ud på nettet, for at nå rundt omkring det hele inden fyraften.

Det er selvfølgelig ikke en særlig struktureret måde at angribe det på, og Google har nok en væsentlig smartere tilgang til det. Det kunne jeg godt tænke mig at få Matt til at snakke lidt om, men for at slippe igennem til Matt, valgte jeg at stille spørgsmålet på en lidt mere komisk måde og det gav pote:

Det kan altså være en måde at klare opgaven på. Hvad synes du om det? Har du selv tænkt over et sjovt spørgsmål til Matt og er du i så fald kommet igennem til ham?