Så kom dagen hvor jeg fik flyttet min blog over på WordPress platformen. Det er noget jeg har gået og puslet med i længere tid, da jeg har lavet en hel del sites på WordPress og faktisk synes det er meget lækkert at arbejde med. Først og fremmest er det et super brugervenligt interface der ligger bagved systemet, og så er der utallige muligheder for at udvide det.

En af de ting der gjorde at jeg oprindeligt kodede denne blog fra bunden var, udover udfordringen i at koden den selv, at jeg havde fuld fleksibilitet til at styre 100% hvordan bloggen skulle fungere. Efter at have arbejdet en del med WordPress på andre sites fandt jeg dog ud af at man også her har masser af muligheder for at justere eksisterende funktionalitet og udvide med ny funktionalitet. Det er faktisk ret let at lave et nyt plugin som udnytter kræfterne i motoren bagved WordPress og derudover også bliver fuldt integreret i backend’en af systemet, så det er nemt at styre indstillinger, etc.

Med hensyn til designet, så vil jeg anbefale disse videoer som på meget pædagogisk vis gennemgår hvordan et theme er bygget op og hvordan man forvandler et eksisterende sites til et WordPress theme.

Med disse videoer samt Lars Bachmanns WordPress help sheet fik jeg hurtigt forvandlet mit gamle website til et WordPress site.  Lars har iøvrigt også en kæmpe samling tips og tricks til WordPress som bestemt er værd at læse igennem.

Derefter skulle jeg se have flyttet alt indholdet fra den gamle database over i WordPress databasen inkl. kommentarer og billeder. Jeg havde jo ikke så mange indlæg på bloggen, så dem oprettede jeg faktisk manuelt på ny igennem backend’en, men kommentarerne skulle flyttes automatisk. Det er lidt i tungen-lige-i-munden øvelse, for at sikre at alle referencer mellem blogindlæg og kommentarer forbliver korrekte, men her var Martin Nielsen aka. Codenerd heldigvis flink til at hjælpe med lidt tips, da han lige havde lavet den samme øvelse ovre på hans egen blog.

Derefter var bloggen faktisk klar til at gå i luften, men når man nu er skiftet til verdens største CMS, så kan man ligeså godt drage nytte af den store mængde plugins der findes. Det kan dog være lidt en jungle, fordi der findes mange plugins der kan stort set det samme, så det kan være svært at vide hvilket man skal vælge. Her lyttede jeg derfor lidt til hvordan Mikael Rieck og Søren Riisager plejer at gøre når de opsætter et WordPress site.

Så nu er bloggen i luften og der er opsat 301 redirects fra alle de gamle URL’er over til de nye. Så mangler jeg bare at finde de sidste småfejl og få skrevet en masse indlæg. Det lyder jo meget nemt :)

Skriv gerne en kommentar herunder, så vi kan se om det hele virker…