CSS-Tricks.com er en kæmpe ressource indenfor web udvikling med 5,8 mio. månedlige besøg(!). Jeg har tit tænkt at det kunne være fedt at bidrage med noget indhold til sitet.

I januar skrev Chris Coyier, som driver sitet, at han ærgrede sig lidt over hans muligheder med Google Analytics og så slog jeg til!

I almost wish our URLs had years in them because I still don’t have a way to scope analytic data to only show me data from content published this year. I can see the most popular stuff from the year, but that’s regardless of when it was published, and that’s dominated by the big guides we’ve had for years and keep updated.Chris Coyier

Han ville gerne kunne se udgivelsesåret for alle hans blogindlæg i Google Analytics.

Jeg skrev en hurtig mail til Chris og fortalte at jeg var ekspert i Google Analytics samt en lille guide til at tracke året i en custom dimension. Jeg respekterede hans tid og lavede derfor alt koden så det var nemt for ham at copy/paste ind på sitet.

Min pitch email til Chris Coyier

Min pitch email til Chris Coyier

Chris implementerede det og jeg anbefalede at vi udvidede det med nogle flere custom dimensions og spurgte om jeg skulle hjælpe med at analysere de nye data. Chris gav mig adgang og jeg fandt en masse interessante nye indsigter til ham.

Vi blev enige om at samle det hele til et blogindlæg til sitet.

Der kom mega god respons og Google Analytics valgte endda at tweete om det fra deres officielle konto med 1+ mio. følgere.

Det var en god dag på kontoret!